web hosting direct

web hosting direct

Tippek szemüvegkeret vásárláshoz

Opticnet - Tippek szemüvegkeret vásárláshozÁlljon itt néhány tipp, melyek segítségére lesznek abban, hogy az arcához lehető legjobban illeszkedő keretet választhassa.

  • A keret felső része ne érjen a szemöldöke fölé.
  • A keret alsó része ne érjen az arccsontjához még akkor sem, amikor Ön mosolyog.
  • Ügyeljen arra, hogy a keret harmonizáljon az arcformájával. Például, ha Önnek keskeny arca van, ne válasszon széles keretet.
  • Fontos, hogy a híd jól illeszkedjen az orrára.
  • Az orr kisebbnek tűnik, ha olyan keretet választ, melynek a hídja alacsonyan van.
  • Az olyan keret, melynek hídja egy vonalban helyezkedik el a keret felső részével, hosszítja az orrot.
  • Az olyan keret, melynek áttetsző hídja van, a közelülő szemek közti távolságot optikailag megnöveli.
  • A színes híddal rendelkező keretek, optikailag csökkentik a távolságot a távolülő szemek között.

A fenti tippek a legalapvetőbbek a hasznos tanácsok közül, melyek alapján a legmegfelelőbb keretet kiválaszthatja. Azonban ha Ön szeretne részletes tanácsokat olvasni, melyek kitérnek az arcformára, hajszínre, sőt még a sminkelési fortélyokra is, akkor olvassa el a színes rajzokkal illusztrált Keretválasztási útmutatót!

Melyik szemüveg illik az arcformájához? (II. rész)

Az előző cikkünkben bemutattuk, milyen arcformához mely keretek illenek, nem szóltunk viszont arról, hogy a jól megválasztott szemüveg segíthet a nem kívánatos tulajdonságok leplezésében, vagy éppen az előnyös formák kiemelésében.

Orr és szem

kep62.jpg kep61.jpg
kep60.jpg kep59.jpg

Hosszúnak találja az orrát? Rövidebbnek tűnik, ha alacsony híddal ellátott keretet használ, ezáltal a hosszú orr kevésbé feltűnő. Az ilyen keret optikailag rövidíti az orrot, mivel olyan benyomást kelt, mintha az orra csak a szemüvegnél kezdődne. Sötét színű híd használatával a hatás tovább fokozható.

Előfordulhat, hogy orra éppen kicsi. Ebben az esetben válasszon magas híddal ellátott szemüveget. Azok a keretek, amelyeknek hídja a lencse felső síkjában található, optikailag nyújtják az orrot. A szemek közti távolság a híd hosszával optikailag csökkenthető vagy éppen növelhető.

Szemei közel állnak egymáshoz? Akkor válasszon keskeny, világos színű híddal és sötét vagy elütő színű keretet, mert ezáltal a szemek közti távolsági optikailag növelhető. Figyeljen arra, hogy a lencsék ne legyenek túl nagyok, mert nagyméretű lencsék esetén a hatás elmaradhat!

Ha szemei távol állnak egymástól, akkor válasszon feltűnő színű, széles híddal ellátott világosabb keretet. Ez optikailag közelebb hozza szemeit, így arca kevésbé tűnhet szélesnek.

Melyik szemüveg illik az arcformájához? (I. rész)

Arcformához illő keretek"Rémes látvány!" Talán Ön is tapasztalta már, hogy a kiválasztott keret felpróbálása során kiderül: a keret rémesen áll. A minőségi szemüveglencse és a kényelmes keret, illetve azok élettartamán túl, a legfontosabb az, hogy az Ön arcához leginkább illő keretet válasszon.

Nem is olyan könnyű feladat ez a manapság megtalálható széles kínálat következtében. Bár a választásnál fontos az Ön ízlésvilága, álljon itt mégis néhány jótanács, amelyek segítségére lesznek a megfelelő keret kiválasztásában.

Arcformához illő keretek

Kerek az arca? Akkor valószínűleg a szögletes vagy négyzet alakú keretek állnak a legjobban. A keret fegyelmezett vonalai ellensúlyozzák arcának kerekded jellegét, s ezáltal kiegyensúlyozott egységet alkotnak. A kisméretű, kerek vagy ovális keretek kevésbé szerencsések.

Bővebben: Melyik szemüveg illik az arcformájához? (I. rész)

Nyitva tartás

Hétfő 09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Kedd 09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Szerda 09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Csütörtök 09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Péntek 09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Szombat 09:00 - 12:00
Vasárnap ZÁRVA

Facebook